Succesvolle duurzaamheidslening in Wijchen nu ook voor nieuwbouw

donderdag 11 januari 2018

BRON: GEMEENTE WIJCHEN | De gemeenteraad van Wijchen heeft op 30 november 2017 besloten tot het verhogen van het beschikbaar budget voor de duurzaamheidslening. Het budget voor 2018 is anderhalf miljoen euro. Mede dankzij de duurzaamheidslening hebben 127 huishoudens in Wijchen hun eigen stroomverbruik vergroend. Daarmee is het een succesvol instrument voor de gemeente om in 2040 energieneutraal te worden. Vandaar dat de gemeenteraad besloten heeft dit te verlengen en uit te breiden.

Uitbreiding duurzaamheidslening
Een nieuwe verordening maakt het mogelijk voor particuliere huiseigenaren om een hoger leengedrag (tot €25.000) aan te vragen. Nieuw is ook de lening voor kopers van een nieuwbouwwoning. Zij kunnen een lening aanvragen wanneer ze een betere energie prestatie willen van hun gekochte woning dan wettelijk is vereist volgens het Bouwbesluit. De vernieuwde aanvraagformulieren kun u vinden op de website www.wijchen.nl.

Groene resultaten
In Wijchen kunnen particuliere huiseigenaren sinds 2012 een duurzaamheidslening aanvragen. Dit is in het kader van het gemeentelijk klimaatbeleid. Uit de evaluatie van de duurzaamheidslening blijkt dat er dit jaar 127 keer gebruik is gemaakt van de duurzaamheidslening. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2016. Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn de meeste leningen (85%) verstrekt. Deze huishoudens voorzien hun eigen woning van groene stroom. Sommigen leveren zelfs aan het net waardoor ze meer huishoudens voorzien van duurzame energie.

  • Energy-Efficiency.jpg
  • AI_vogelvlucht.jpg
  • Duurz01.jpg
  • bulb.jpg
  • Duurz03.jpg
  • luchtfoto_collage_mrt18.jpg
Huurlingsedam 2
< Terug naar project
AI_vogelvlucht.jpg
driessen__pim_driessen.jpg
Pim DriessenDriessen Makelaardij